Kocaeli Megakent Belediye Başkanı, Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın açıklamalarından satır başları:
Aldata sahillerimiz harikuladedir. 6 tane mavi sancaklı plajımız vardır. Gebze’de Ballıkayalar diye özel bir yerimiz var. Koruma altına alındı. Tırmanma meraklılarının, piknik için gelenlerin uğrak noktası. Bazen de çok gelen olursa acaba yaşanmaz hale getirir miyiz diye düşünmüyor değiliz. Ormanya İstanbul’dan akın akın gelinen bir yerimiz. Hayvanat bahçesi ancak hayvanlar natürel etraflarında. İnsanlar çitlerin artta hayvanları natürel etraflarında izleyebiliyor. Kocaeli Türkiye’nin endüstüriyel lokomotifidir. Bunun haricinde tabiatla baş başa kalabileceğiniz bir merkez.
CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYIN
Pandemi sürecinde neler yapıldı?
Toplamda 330 milyon etrafında bir bütçe kullanıldı. Dükkanı kapananlar oldu. Onlara toplamda 38 milyon lira bir dayanakta bulunduk. Dükkanı sarih olup da yeniden mağdur olan esnaflarımızı da 39 milyon lira etrafında destekte bulunduk. Pandemi yarıyılında konutlarına kapatılanlar oldu. 65 yaş üstüne vs. Vefa destek gruplarıyla beraber yiyecek destek takviyelerinde bulunuldu. 115 bin paket yiyecek koliyi desteği yapıldı. Maskeler ilk yarıyılda çok ciddi problemdi. Maske yapım merkezi açtık ve maske dayanağında bulunduk. Sağlık çalışanlarının fiyatsız olarak taşınması mevzusunda adımlar attık. Sağlık çalışanlarına şimdi 500 adet ev yapacağız. Konutu olmayan sağlıkçılarımız konut sahibi olacak. Dar kazançlı ailelerimize müteveccih ise suda zam yapmama kararı aldık. 20 bin ailenin su faturaları belediye tarafından ödendi.
Dünya kumpası insanları mutlu etmek için gerekeni yapamıyor. Pandemide gördük küresel ölçekte de gördük. Pandemi gerçeğinde şehir hastalığı. Kırsal kesimlerde böyle bir problem yok. Kalabalık yerlerde daha problemli. Oturup bir daha düşünmeliyiz. Nasılı, niçini bir daha sormalıyız. Hep ne suallerine cevap arıyoruz. Niye sualine cevap bulmak gerekiyor. Tarım popülasyonu eksiliyor. İnsanlar sanayiye, hizmet sektörüne gidiyor. Tarım arazilerinin ekonomik faaliyetleri popülasyonu karşılayamıyor. Yaşam standardı yetmiyor. İnsanların köyde kalmasını istiyorsanız orada kazançlarının çoğalmasını sağlamanız gerekiyor.
Yurttaşlarımızı bu anlamda desteklemek emeliyle tarım imaline destek vererek yapım süreçlerine dahil olmalarını sağladık. Üretilern mahsullerin yağını çıkararak daha fazla kazanç elde etme ihtimali sağladık ve yağ çıkarma yapım merkezini açma kararını aldık. Bu yağlardan kozmetik mahsuller ve ilaç vs yapılıyor. Bunları da yapmak için TUBİTAK’la işbirliği yaptık. Kendi şirketini kuranlar var onlara destek oluyoruz. Mesela tavuk üretmek istiyorum diyorla hibe tavuk takviyeyi sağladık.
CADDE HAYVANLARI
Kocaeli hayvanlar açısından da standartları çok yüksek bir şehir. Otel niteliğinde bir hizmet veriyoruz. Yürüteçler yapıyoruz kazalarda sakat kalan canlarımız için. Onlar tasalarını anlatamıyorlar. Bizim onları yalnız vazgeçmememiz manevi olarak da misyonumuz. Bizim ecdadımız muhacir kuşlar için sağlık kurumu kurdu. Biz de bunları yapmaya çalışıyoruz.
MÜSİLAJ MESELEYİ
Marmara’daki müsilajın temel sebebi kanalizasyon deşarjıdır. Müsilaja neden olan organizma azot ve fosfor ile besleniyor. Denize ne kadar azot ve fosfor verirseniz deniz de o müsilaj canlılığını çoğaldırır. Biyolojik artırma kuruluşu ile azotu, ileri biyolojik arıtma kuruluşu ile azot ve fosforu alırsınız. Kuruluşların montajı ile beraber 4 sene ve sonrasında müsilajın tamamen ortadan kaldırılmış olması gerekiyor
GÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceEKONOMİ
21 gün önceGÜNDEM
21 gün önceEKONOMİ
21 gün önceGÜNDEM
21 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.